اگر امروزه کشورهای «توسعهیافته» با این نام شناخته میشوند و دیگر کشورها را با واژههایی چون «جهان سومی» و یا «در حال توسعه» خطاب میکنند، اگر اقتصاد و یا صنعتی قوی دارند و توانستهاند مسیر ترقی را بهدرستی طی کنند، همه و همه به خاطر آموزش صحیح در مدارسی مجهز و پیشرفته برای کودکانشان است. مدرسه مهمترین مکانی است که کودکان میتوانند در آن رشد کنند، اصول انسانی را بیاموزند و در نهایت پیشرفت کشور را حاصل کنند.
برای تحقق چنین امری نیازمند آن هستیم که تمامی کشور به مساوات از مدارس مجهز و امکانات آموزشی پیشرفته استفاده کنند تا توسعه و عدالت بهطور همهجانبه در کشور توزیع شود؛ بنابراین برای رسیدن به چنین مطلوبی نیاز است تا همه مردم دستبهدست هم دهند و موجبات این رشد را فراهم سازند.

اهمیت مدرسه سازی در ایران
پیش از آن که به اهمیت مدرسه سازی در کشورمان بپردازیم لازم است نگاهی به آمارهایی بیندازیم که حاکی از تعداد کودکان یا دانش آموزان محروم از تحصیل است. در واقع آمار دقیقی از این مورد وجود ندارد چرا که اعداد و ارقام سازمان بهزیستی، آموزش و پرورش و از سویی دیگر سازمانهای مردم نهاد هر یک متفاوت بوده و عدد مشخصی را بیان نمیکنند که البته مشخص نبودن آمار دقیق، بد بودن اوضاع کودکان آماده به تحصیل کشور را نمایان میکند. به هر روی به طور تخمینی چیزی حدود 7 میلیون و 400 هزار کودک محروم از تحصیل در ایران شناسایی شدهاند که میتوان در میان کودکان کار، کودکان مناطق محروم یا بیسرپرست و بد سرپرست آنها را جستجو کرد.
از سویی دیگر طبق آمارهای رسمی چیزی حدود 14 میلیون دانشآموز در کشور وجود دارد و سطح استاندارد سرانه فضای آموزشی که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سند زیرنظام فضا، تجهیزات و فناوری، به ازای هر دانشآموز 8/39 مترمربع تعیین شده است، علاوه بر این، بیش از 30 درصد مدارس موجود فرسوده هستند و این آمار در مناطق محروم کشور بسیار وخیمتر گزارش شده است؛ بنابراین لازم است تا مدارس جدیدی ساخته شوند و مدارس فرسوده بازسازی یا مقاومسازی شوند و این مهم به سرانجام نمیرسد مگر آنکه خیرین مدرسه ساز و نیکوکار به صحنه بیایند و نقش بیجایگزین خود را در توسعه فضاهای آموزشی ایفا نمایند.
نقش خیرین مدرسه ساز در آبادانی آینده کشور
با توجه به آمارهایی که در بالا ذکر شد میتوان فهمید که اوضاع تحصیلی چندان خوبی در ایران حاکم نیست و جای تاسف دارد چرا که این خبرها آینده روشنی را نوید نمیدهند. در اینجاست که نیاز مبرم کشور به وجود و اقدام خیرین مدرسه ساز و نیکوکاران بیشتر احساس خواهد شد البته نقش دولت را در برطرف شدن این مشکلات نمیتوان نادیده گرفت چرا که رسیدگی به این اوضاع نابهسامان تحصیلی تنها بر عهده این نهاد است. در هر صورت در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز ما شاهد ان جی اوها و سازمانهای مردم نهاد بسیاری هستیم که با یاری مردم و در کنار کمکهای دولتی مشکلات جامعه را رسیدگی و سامان میبخشند.
بیتردید کمک به کودکان جامعه تاثیر مستقیمی بر روی سرنوشت یک کشور خواهد داشت. در واقع خیرین مدرسه ساز با نقش خود در ساخت مدرسه و یاری کودکان محروم کمک میکنند تا آینده کشور زیباتر و روشنتر شود چه بسا میتوان گفت کار نیک این افراد برای همیشه ماندگار و جاودانه خواهد ماند. در این میان بسیاری از خیرین مدرسه ساز هستند که به تنهایی یا با مشارکت با خیریه به خصوصی، اقدام به این کار نیک و پسندیده میکنند.
ساخت مدرسه و مراکز آموزشی کار آسانی نیست و همین موضوع سبب شده تا مشارکت در این راه حرف اول را بزند. در نتیجه خیرین مدرسه ساز معمولا با پیوستن به خیریهها و بنیادهای مدرسه سازی کار ساخت فضاهای آموزشی و یا یاری رساندن به دانش آموزان محروم را به انجام میرسانند.

خیرین مدرسه ساز در برین
همانطور که اشاره شد نهادها و خیریههای بسیاری هستند که به طور اختصاصی فعالیت خود را در قالب آموزش دانش آموزان متمرکز کردهاند که این فعالیتها میتواند در حوزه ساخت مراکز آموزشی و یا رفع مشکلات مالی دانش آموزان نیازمند باشد. در همین راستا یکی از بنیادهایی که با هدف ارتقا آموزش کودکان ایران زمین، فعالیت خود را آغاز کرد بنیاد برین است.
بنیاد خیریه برین (صالح) در سال 1390 تأسیس شد. این بنیاد همواره در راه حمایت از نیازمندان و خانوادهها در این سالها گام برداشته است و توان حداکثری خود را برای برخورداری تمامی خانوادهها از امکانات آموزشی، رفاهی، بهداشتی، غذایی و … به کار گرفته است. بنیاد برین در مدت نزدیک به 8 سال فعالیت خود، بیش از 700 دانشآموز در مقطع ابتدایی تا تحصیلات دانشگاهی را در قالب 300 خانوار تحت پوشش خود قرار داده و فعالیتهای زیادی در راستای محرومیت زدایی، مدرسهسازی و حمایت از افراد بیبضاعت صورت داده است.
به همین جهت و برحسب نیاز حال حاضرِ کشور، بنیاد خیریه و نیکوکاری برین، بهطور جدی به بحث مدرسهسازی و مشارکت در ساخت مدرسه ورود کرده است. این بنیاد با کمک مردم و خیرین مدرسه ساز توانسته است تاکنون 46 کلاس درس در مناطق کمتر توسعهیافته را به بهرهبرداری برساند و همچنین در حال احداث 9 باب مدرسه در روستاهای استانهای آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان و استان لرستان نیز میباشد.
مدرسهسازی را میتوان یک تجارت معنوی بسیار پربرکت دانست. تجارتی که میتواند زندگی صدها کودک را درسالهای طولانی بهبود بخشد و در نهایت منجر به ساخت میهنی باصلابتتر و قدرتمندتر شود. بنیاد برین امیدوار است با مشارکت شما خیرین مدرسه ساز و دغدغهمند بتواند نقش خود را در این راه سخت اما شیرین ایفا کند و موجبات اعتلای فرزندان این سرزمین را فراهم آورد.